Tabla Scris Creta de la 32 ron

Benzodiazepinele sporesc cu 84% șansele de Alzheimer

Postat de admin 11/01/2016 3 Comentarii Sănătate,

 

 

O grupare de cercetători (American Ostheopatic Association) a făcut un studiu asupra efectului benzodiazepinelor în tratarea tulburărilor de anxietate. Aceștia au ajuns la concluzia că pacienții care utilizează aceste medicamente în tratarea tulburărilor pot să manifeste demență sau efectele adverse pot duce și la deces.

 

 

Chiar dacă protocolul prescrierii acestor medicamente s-a schimbat, unii medici continuă să administreze pacienților aceste medicamente pentru tratamentul insomniei, anxietății, stresului post-traumatic, bolii obsesiv-compulsive și a altor boli.

 

Cercetătorii au demonstrat că administrarea benzodiazepinelor unui pacient va duce la existența unui risc mai pronunțat ca acesta să facă Alzheimer, demență sau poate duce chiar la deces.

 

Studiul făcut pe 9000 de pacienți a demonstrat că administrarea benzodiazepinelor timp de trei luni nu produce efecte adverse puternice. Administrarea medicamentelor pentru mai mult de trei luni crește riscul bolii Alzheimer cu 32%, iar administrarea lor pentru mai mult de 6 luni crește riscul cu 84%. Rezultate similare au obținut și cercetătorii francezi, efectuând un studiu pe 1000 de pacienți.

 

În gruparea benzodiazepinelor intră valium (diazepam), ativan (lorazepam), klonopin (cloazepam), și xanax (alprazolam).

 

Această cercetare prezintă medicilor posibilitatea de a schimba medicația pacienților cu antidepresive, deoarece acestea s-au dovedit a fi mai eficiente și mai sigure.

 

Pentru a citi întregul studiu accesați acest link.

 

3 Comentarii

Anameia:
12/01/2016, 08:08:28 AM
Reply

Oops pt bucurestenii care baga xanax la greu,sint cel putin o gramada

Goran Lolovici:
12/01/2016, 08:14:11 AM
Reply

Cand am primit in dar asa ceva, am zis nu multumesc. Ma bucur ca nu am recurs la asa ceva, stiam ca sunt dubioase, creeaza dependenta

Zoltan Marosi:
14/01/2016, 07:35:50 AM
Reply

Multi oameni poate consuma aceste medicamente mai mult de sase luni, asta inseamna ca si-au pecetluit soarta pentru varsta pensiei. Alzheimer e o boala urata, cei care au in familie pe cineva cu Alzheimer stiu despre ce vorbesc.

Ai ceva de spus?