Bomboane vegane de ciocolata cu visine confiate
INGREDIENTE:
- 4 căni nucă de cocos răzuită
- 320g lapte de cocos evaporat
- 300g cireșe glasate (confiate)
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 400g ciocolată amară vegană
PREPARARE:
- Într-un blender, amestecă nuca de cocos, laptele de cocos, cireșele confiate și o linguriță esență de vanilie. Pune amestecul într-o tavă de cuburi de gheață sau formeză bile cu mâna. Lasă-le măcar o oră la rece, în frigider.
- Între timp, topește ciocolata de-asupra unui baine-marie. Adaugă și aici o linguriță esență de vanilie. Scoate bilele din frigider când au o consistență fermă. Înmoaie rând pe rând fiecare bilă în ciocolata topită și așează-le astfel pe o hârtie de copt. Pune-le din nou la rece pentru 1-2 ore.
În loc de cireșe confiate, poți încerca și alte arome precum:
- Ulei de piper
- Ulei de lămâie
- Vanilie simplă
- Ulei de portocale