Brânză vegană
Ușor de făcut, cremoasă, cu gust de usturoi, mărar și drojdie nutritivă pentru o aromă deosebită.
Moale, cremoasă, tartinabilă.

Cantitate |
Ingrediente |
2 căni |
caju |
2 căței |
usturoi tocat |
1/2 linguriță |
praf de usturoi |
2 |
lămâi stoarse |
3/4 cană |
apă |
2 linguri |
drojdie nutritivă |
1/2 linguriță |
sare de mare |
2 linguri |
ulei de măsline |
2 linguri |
mărar |
|
coaja de la o lămâie |
Mod de preparare:
- Puneți caju într-un castron, în apă rece. Acoperiți castronul cu o folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru 12 ore.
- După ce s-a înmuiat, se scurge caju bine și se pune într-un mixer vertical. Se adaugă usturoiul tocat, praful de usturoi, coaja de lămâie, sucul de lămâie, apa, drojdia, sarea și uleiul de măsline.

- Mixați totul până obțineți o compoziție cremoasă și netedă. Adăugați condimente după gust.
- Puneți compoziția obținută într-un tifon și lăsați brânza la scurs pentru câteva ore.
- După ce aceasta s-a scurs, puneți-o la frigider pentru 6 ore.

- Pentru a o servi, scoateți tifonul și puneți brânza pe o farfurie. Puneți mărarul tocat pe deasupra.
- Se poate servi cu biscuiți sau cu legume. A se ține la frigider până la 5 zile.
Informații nutriționale:
Calorii: 54
Grăsimi: 4,4 g
Grăsimi saturate: 0,8 g
Carbohidrați: 2,8 g
Sodiu: 33 mg
Proteine: 1,5 g
Sursa: Minimalist Baker