Tabla Scris Creta de la 32 ron

Creme Brûlée vegan

Postat de admin 07/06/2015 0 Comentarii Mancare,

Pentru început, luați o cană de caju și lăsați-l la înmuiat în apă caldă pentru 10 ore. Este mai simplu dacă îl lăsați peste noapte.  După ce s-a înmuiat, adăugați compoziția într-un blender, împreună cu o jumătate de cană de apă. Mixați compoziția până aceasta devine ca o pastă cremoasă. Cu o spatulă, încercați să împingeți materialul rămas pe blender, pentru a se omogeniza întreaga compoziție și a avea aceeași textură.

 

Într-o tigaie, la foc mediu, adăugați 2 căni de lapte de migdale cu vanilie, o jumătate de cană de zahăr organic, un sfert de cană și 2 linguri de făină de năut, 1 lingură și jumătate de amidon de porumb, 1/8 linguriță de sare și un strop de extract de vanilie. Amestecați constant, în timp ce aduceți compoziția spre fierbere. Amestecul ce inițial este lichid va deveni mai gros. Continuați să amestecați după fierbere pentru încă 3 minute. După 3 minute, îndepărtați tigaia de pe foc și lăsați compoziția să se răcească.

 

După ce s-a răcit, adăugați compoziția obținută peste cajul făcut pastă și mixați-le împreună până ce materialul obținut se va omogeniza.

 

Puteți acum să puneți câte puțin în recipientele pentru servit, să le acoperiți și să le lăsați la frigider pentru aproximativ 4-5 ore.

 

Pentru servire aveți nevoie de puțin zahăr organic și un dispozitiv pentru gătire cu care să-l caramelizați. Trebuie să aveți grijă cum manevrați acest dispozitiv.

 

Presărați zahăr organic peste compozițiile lăsate la frigider și cu acest dispozitiv caramelizați zahărul, întorcând vasul încet și cu grijă, până zahărul va avea o culoare maronie. Lăsați zahărul să se solidifice pentru câteva secunde și apoi puteți servi creme brûlée-ul vegan.

 

Ai ceva de spus?