Tabla Scris Creta de la 32 ron

Cum să gătești orezul brun

Postat de admin 18/05/2015 0 Comentarii Retete,

Multe persoane au probleme în gătirea orezului brun, acesta fiind mai provocator în preparare decât orezul alb. Există, de asemenea mai multe modalități de preparare a orezului brun.

 

Mai jos veți putea găsi cel mai eficient mod pe care l-am găsit în gătirea orezului brun, pe aragaz. Este nevoie de aproximativ 35 de minute din momentul începerii până în momentul servirii acestuia (timp destul de bun pentru orezul brun). Această metodă funcționează atât pentru orezul brun cu bob scurt, cât și pentru cel cu bob lung.

 

 

Aici sunt instrucțiunile:

 

Puneți orezul brun și apa împreună într-o oală cu capac. Utilizați raportul de 1,5 căni de apă, la o cană de orez. În mod normal, cantitatea obișnuită este de 3 căni de orez, la 4,5 căni de apă.

 

Setați focul la maxim și aduceți orezul spre fierbere, fără capac. Apoi, puneți capacul și aduceți temperatura focului la minim. Dacă acest capac al dumneavoastră are un orificiu, înghideți-l.  Lăsați orezul să fiarbă pentru 20 de minute.

 

Închideți flacăra aragazului și lăsați orezul să se odihnească acoperit, pentru încă 10 minute. Nu este nicio problemă dacă lăsați orezul mai mult de 10 minute, dar nu depășiți timpul de 30 de minute.

 

Orezul este acum preparat, puteți să-l serviți și să vă bucurați de rețetă. Fiți atenți atunci când luați capacul de pe oala, acesta poate fi foarte fierbinte.

 

Această rețetă funcționează la fel și pentru orezul alb.

 

După ce orezul este fiert, puteți adăuga 1-2 linguri de semințe de susan și un pic de tamari. Semințele se susan reîmprospătează orezul cu multă aromă.

 

Puteți adăuga restul de orez neconsumat la frigider, într-un recipient de plastic. Se păstrează foarte bine pentru mai multe zile. Dacă nu aveți un microunde să-l reîncălziți și nu doriți nici să-l consumați rece, iată încă o rețetă pentru orezul dumneavoastră:

 

Într-o oală mică, adaugați o linguriță de ulei și încălziți-l timp de un minut, la foc mediu. Este indicat să folosiți uleiul de susan, deoarece îl aromatizează bine. Adăugați legume mărunțite în oală și căliți-le pentru  câteva minute. Când legumele sunt călite, adăugați orezul rămas. Amestecați toate ingredientele bine.

 

Reduceți căldura la minim și lăsați orezul cu legumele pentru încă 3-4 minute sau până când orezul este fierbinte, amestecând din timp în timp.

 

Închideți focul și adăugați 1-2 linguri de semințe de susan.

 

Poftă buna!

 

de Steve Pavlina, publicat cu acordul autorului

Etichete: orez brun Pavlina
Citește și:
Branză Cheddar vegană, fără nuci

Branză Cheddar vegană, fără nuci

admin 15/05/2020 0
INGREDIENTE: *** 1 cană = aprox 250 ml *** 2 ¼  căni de apă 400g tofu 3 lingurițe pudră de agar agar (gelatină vegetală) ½  cană drojdie nutrit...
Mai departe
Fursecuri cu ovăz și curmale

Fursecuri cu ovăz și curmale

admin 14/05/2020 0
INGREDIENTE: 2 căni curmale fără sâmburi ¼ cană sirop de arțar (sau alt îndulcitor natural) ¼ cană ulei vegetal 1 cană fulgi de ovăz 1 ½ cană f...
Mai departe
Sos de nachos vegan

Sos de nachos vegan

admin 14/05/2020 0
INGREDIENTE: 2 căni de cartofi rondele (cca. 4 cartofi medii) 1 cană morcovi rondele (cca. 2 morcovi) o lingură suc de lămâie ½ cană drojdie ina...
Mai departe
Mâncare de paste cu năut

Mâncare de paste cu năut

admin 14/05/2020 0
INGREDIENTE: 4 linguri ulei de măsline extravirgin 5 căței de usturoi, decojite și tocate 1/4 linguriță de fulgi de ardei roșu zdrobit 1/4 cană ...
Mai departe
Fursecuri vegane cu lămâie și chia

Fursecuri vegane cu lămâie și chia

admin 13/05/2020 0
INGREDIENTE: Lichide: Coaja răzuită de la o lămâie 2 linguri suc de lămâie 2 linguri iaurt de soia 2 linguri semințe de chia 3 linguri ulei...
Mai departe
Bomboane vegane de ciocolata cu visine confiate

Bomboane vegane de ciocolata cu visine confiate

admin 13/05/2020 0
INGREDIENTE: 4 căni nucă de cocos răzuită 320g lapte de cocos evaporat 300g cireșe glasate (confiate) 2 lingurițe esență de vanilie 400g ciocol...
Mai departe
Scoici scallop cu bacon și sos de mazăre mentolată

Scoici scallop cu bacon și sos de mazăre mentolată

admin 13/05/2020 0
INGREDIENTE: 12 scoici scallop mari (acestea au un țesut mai tare pe laterale, care trebuie îndepărtate) – cca. 650 grame Sare și piper negru proa...
Mai departe
Piept de pui crispy cu parmezan

Piept de pui crispy cu parmezan

admin 10/05/2020 0
Rețeta de pui cu parmezan - cu crustă super crocantă, are doar 5 ingrediente și se pregătește în numai 10 minute. Parmezanul are o aromă atât de inten...
Mai departe
Plăcinte de primăvară cu ceapă

Plăcinte de primăvară cu ceapă

admin 10/05/2020 0
O gustare populară din China cu multe variațiuni în modul de preparare. Poți folosi orice ulei vegetal în loc de uleiul de susan. Mirodeniile sunt și ...
Mai departe
Scutecele de unică folosință pot afecta negativ fertilitatea la bărbați

Scutecele de unică folosință pot afecta negativ fertilitatea la bărbați

admin 09/04/2020 0
Sănătatea sistemului reproducător masculin s-a deteriorat în ultimele decenii. Se presupune că temperatura testiculară ridicată din primii ani ai co...
Mai departe