Tabla Scris Creta de la 32 ron

Cum să gătești orezul brun

Postat de admin 18/05/2015 0 Comentarii Mancare,

Multe persoane au probleme în gătirea orezului brun, acesta fiind mai provocator în preparare decât orezul alb. Există, de asemenea mai multe modalități de preparare a orezului brun.

 

Mai jos veți putea găsi cel mai eficient mod pe care l-am găsit în gătirea orezului brun, pe aragaz. Este nevoie de aproximativ 35 de minute din momentul începerii până în momentul servirii acestuia (timp destul de bun pentru orezul brun). Această metodă funcționează atât pentru orezul brun cu bob scurt, cât și pentru cel cu bob lung.

 

 

Aici sunt instrucțiunile:

 

Puneți orezul brun și apa împreună într-o oală cu capac. Utilizați raportul de 1,5 căni de apă, la o cană de orez. În mod normal, cantitatea obișnuită este de 3 căni de orez, la 4,5 căni de apă.

 

Setați focul la maxim și aduceți orezul spre fierbere, fără capac. Apoi, puneți capacul și aduceți temperatura focului la minim. Dacă acest capac al dumneavoastră are un orificiu, înghideți-l.  Lăsați orezul să fiarbă pentru 20 de minute.

 

Închideți flacăra aragazului și lăsați orezul să se odihnească acoperit, pentru încă 10 minute. Nu este nicio problemă dacă lăsați orezul mai mult de 10 minute, dar nu depășiți timpul de 30 de minute.

 

Orezul este acum preparat, puteți să-l serviți și să vă bucurați de rețetă. Fiți atenți atunci când luați capacul de pe oala, acesta poate fi foarte fierbinte.

 

Această rețetă funcționează la fel și pentru orezul alb.

 

După ce orezul este fiert, puteți adăuga 1-2 linguri de semințe de susan și un pic de tamari. Semințele se susan reîmprospătează orezul cu multă aromă.

 

Puteți adăuga restul de orez neconsumat la frigider, într-un recipient de plastic. Se păstrează foarte bine pentru mai multe zile. Dacă nu aveți un microunde să-l reîncălziți și nu doriți nici să-l consumați rece, iată încă o rețetă pentru orezul dumneavoastră:

 

Într-o oală mică, adaugați o linguriță de ulei și încălziți-l timp de un minut, la foc mediu. Este indicat să folosiți uleiul de susan, deoarece îl aromatizează bine. Adăugați legume mărunțite în oală și căliți-le pentru  câteva minute. Când legumele sunt călite, adăugați orezul rămas. Amestecați toate ingredientele bine.

 

Reduceți căldura la minim și lăsați orezul cu legumele pentru încă 3-4 minute sau până când orezul este fierbinte, amestecând din timp în timp.

 

Închideți focul și adăugați 1-2 linguri de semințe de susan.

 

Poftă buna!

 

de Steve Pavlina, publicat cu acordul autorului

Etichete: orez brun Pavlina

Ai ceva de spus?