Tabla Scris Creta de la 32 ron

Probioticele atenuează creșterea masei corporale

Postat de admin 29/02/2016 1 Comentarii Sănătate,

Suplimentarea cu probiotice pare a oferi o protecție împotriva îngrășării la bărbații tineri cu o dietă zilnică bogată în grăsimi.

 

Scopul unui mic studiu american a fost de a determina efectele probioticelor la nivelul organismului și la nivelul masei grăsoase și de a testa sensibilitatea la insulină și procesele de oxidare de la nivelul mușchilor, timp de patru săptămâni, pe baza unei diete bogate în grăsimi.

 

Metodă: Douăzeci de bărbați cu greutate normală (18-30 ani) au participat la studiu. Timp de două săptămâni ei au urmat o dietă normală, timp în care li s-a calculat densitatea țesuturilor, s-a testat sensibilitatea la insulină și s-a efectuat o biopsie musculară pentru măsurarea în vitro a nivelului oxidativ. Ulterior, participanții la studiu au fost împărțiți aleatoriu în două echipe: celor cărora li s-a administrat probioticul și celor cărora li s-a administrat un placebo. Timp de patru săptămâni ei au trebuit să consume o dietă bogată în grăsimi (55% grăsimi). În urma experimentului, pacienții au repetat toate testele.

 

RezultateMasa corporală și masa grăsoasă a crescut mai puțin în grupul participanților cărora li s-au administrat probiotice, comparativ cu grupul cărora li s-a administrat placebo. În ceea ce privește sensibilitatea la insulină sau nivelul oxidativ muscular nu au existat modificări semnificative .

 

Notă: În studiu s-au folosit probioticele VSL#3. Acestea se pot cumpăra numai în America și transportul în condiții speciale de păstrare încă nu este posibil spre România. Bacteriile care alcătuiesc suplimentul au nevoie de temperatură mică, se depozitează în frigider și numărul acestora poate scădea drastic la un asemenea transport. Dintre toate probioticele, VSL#3 este cel mai studiat (ca număr de experimente efectuate pe pacienți), iar rezultatele sunt destul de promițătoare.

 

Pentru a citi întregul studiu accesați acest link.

1 Comentarii

Aliz:
13/02/2020, 09:30:43 PM, www.zdupes.ro
Reply

****Ilustrația este realizată de Cristina Martinez Byvik

Ai ceva de spus?