Fursecuri cu ovăz și curmale
INGREDIENTE:
- 2 căni curmale fără sâmburi
- ¼ cană sirop de arțar (sau alt îndulcitor natural)
- ¼ cană ulei vegetal
- 1 cană fulgi de ovăz
- 1 ½ cană făină de grâu (200 g)
- ½ linguriță ghimbir ras
- ½ linguriță scorțișoară pulbere
- ½ linguriță sare
*** o cană are aprox. 250 ml ****
PREPARARE:
- Încălzim cuptorul la 200 grade
- Înmuiem curmalele în apă fierbinte timp de 5 minute. Le strecurăm și, împreună cu siropul de arțar și uleiul, le amestecăm bine în blender
- Adăugăm fulgii de ovăz și făina, împreună cu ghimbirul, scorțișoara și sarea. Mai amestecăm o tură în blender
- Facem forme plate, le așezăm pe o hârtie de copt și le coacem timp de 12-15 minute