Tabla Scris Creta de la 32 ron

Omletă Vegană

Postat de admin 17/06/2015 0 Comentarii Mancare,

 

Timp de preparare: 5 minute                

 

Timp de gătire: 25 de minute

 

Total: 30 de minute

 

O omletă vegană simplă, pentru începători sau pentru oricine dorește să-și varieze micul dejun.  Conține 7 ingrediente, o mulțime de legume, totul se prepară prin metode foarte simple. Este consistentă, gustoasă, pufoasă și delicioasă.

 

Tip rețetă: Mic Dejun

 

Nu conține gluten.

 

Porții: 1

 

Cantitate: Ingrediente:
150 g tofu
2 linguri hummus
2 căței usturoi, mari, tocați
2 linguri drojdie nutritivă
1/4 linguriță boia de ardei
1 linguriță praf de amidon de porumb
o cană cu vârf legume la alegere (ceapă, roșii, ardei, spanac, etc)
  Topping:
  salsa
  condimente proaspete (ierburi)
 

parmezan vegan, pâine prăjită

 

          Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius.
  2. Pregătiți legumele, toful și usturoiul. Puneți-le deoparte.
  3. Încălziți o tigaie mică pentru cuptor, la foc mediu. După ce aceasta s-a încălzit, ungeți tigaia cu 2 linguri de ulei de măsline și căliți usturoiul pentru 2-3 minute.
  4. Transferați usturoiul călit într-un robot de bucătărie sau într-un vas și cu robotul sau cu un tel amestecați ingredientele rămase pentru omletă (tofu, amidonul de porumb, hummus-ul, drojdia nutritivă ) până amestecul se omogenizează. Dacă doriți să subțiați amestecul, adăugați cel mult 2 lingurițe de apă. Adăugați sare, piper, boia de ardei. Puneți amestecul deoparte.
  5. În tigaia încinsă, adăugați încă 2 linguri de ulei de măsline și adăugați legumele, pe care le căliți până le aduceți la gradul dorit de dumneavoastră. Asezonați-le cu sare și piper. Puneți compoziția obținută într-un vas și lăsați-le să se răcorească.
  6. Ungeți din nou tigaia cu puțin ulei și adăugați ¼ din legumele călite înainte și adăugați amestecul obținut din tofu, usturoi și amidon peste legume.
  7. Gătiți compoziția la foc mediu, pe aragaz, timp de 5 minute, până când marginile omletei încep să se prăjească. Apoi, adăugați tigaia în cuptorul încins la 190 de grade Celsius  și lăsați omleta la copt până se rumenește pe deasupra (10-15 minute).
  8. Utilizând o mănușă pentru cuptor pentru a nu vă arde, adăugați în ultimele 2 minute de coacere restul de legume rămase, pe omletă, doar pentru a le încălzi.
  9. Omleta se servește cu topping (salsa,  parmezan vegan, coriandru sau pâine prăjită).

 

Valoare nutrițională: 232 Kcal

Grăsimi: 7,8 g

Grăsimi saturate: 1,2 g

Carbohidrați: 22 g

Zaharuri: 2 g

Sodiu: 760 mg

Fibre: 8 g

Proteine: 22 g

 

Autor: Minimalist Baker

Poze preluate de pe site-ul autorului.

Ai ceva de spus?