Tabla Scris Creta de la 32 ron

Sucul de sfeclă crește rezistența la efort aerobic cu 24%

Postat de admin 24/02/2016 0 Comentarii Sănătate,

 

 

Un studiu american a ajuns la concluzia că sucul de sfeclă roșie consumat zilnic îmbunătățește semnificativ rezistența la efort aerobic și contribuie la menținerea tensiunii arteriale la pacienții vârstnici cu insuficiență cardiacă.

 

Intoleranța la efort – dificultăți de respirație, oboseală rapidă – este un simptom al insuficienței cardiace și se datorează reducerii nivelului de oxigen la nivelul mușchilor scheletali. Insuficiența cardiacă cu fracția de ejecție păstrată este o boală recent descoperită, ce afectează femeile în vârstă.

 

Dovezile aduse sugerează că suplimentarea dietei cu nitrați anorganici are efecte benefice asupra controlului tensiunii arteriale, sănătății vasculare, capacității de efort și metabolismului oxigenului.

 

Cercetătorii au inclus în studiul lor 19 persoane cărora li s-a administrat la început o doză de suc sau placebo (după care s-a măsurat efectul asupra rezistenței aerobice), mai apoi o doză zilnică de suc ori placebo, timp de o săptămână.

 

Cercetătorii au constat că utilizarea unei doze zilnice de suc de sfeclă roșie a îmbunătățiț rezistența la efort aerobic cu 24%, după o săptămână, în timp ce administrarea unei singure doze nu a produs nicio îmbunătățire.

 

În concluzie, câte un pahar de suc de sfeclă din când în când nu are niciun efect, acesta trebuie consumat măcar șapte zile consecutiv pentru ca rezultatele să se facă simțite. O creștere a rezistenței la efort aerobic de 24% este foarte mare.

 

Niciun efect advers nu a fost asociat cu experiementul făcut.

 

 

Pentru a citi întregul studiu accesați acest link.

Ai ceva de spus?